Sin lokalnog HDZ-ovog moćnika na gotovo istom mjestu opet ubio automobilom

SIN lokalnog moćnika i utjecajnog člana HDZ-a, u Ivanić Gradu 26-godišnji Mario Petek usmrtio je prije dva dana, pod utjecajem alkohola oko 23 sata u Ulici Franje Jurinca 24- godišnjeg Dražena Bočkog, a to je u zadnjih sedam godina njegova druga žrtva u istoj ulici.  

Žužić sitna riba za Peteka

Vijest možda i ne bi bila vijest, osim samog predznaka kako je riječ o sinu Kreša Peteka vlasnika Elektrocentra Petek, jednog od najimućnijih mještana u Ivanić Gradu kao i članu HDZ-ovog povjerenstva za razvoj, gospodarstvo, poduzetništvo, proračun i financije, da mlađahni Petek nije na gotovo istom mjestu, te na gotovo isto način usmrtio mladog oca Gorana Čoliča!

Štoviše, kako saznajemo Petek je u proteklih pet godina stekao pozamašnu brojku policijskih upozorenja, a ponosni je vlasnik više prometnih kazni, od kojih je većina za prekoračenu brzinu. Među njima je i niz drugih kršenja prometnih zakona radi kojih je, saznajemo od susjeda, više puta ostajao bez vozačke dozvole.

Štoviše bio je poznat po divljanju s automobilom, a mještani Ivanić Grada uvijek su tiho među sobom govorili kako je Hrvoje Žućić za Peteka i njegova divljanja automobilom - sitna riba.

Dva gotovo ista policijska zapisnika

No, sve je bilo uzalud. Petek se sve do ove srijede nekažnjeno vozio i to s 1.88 promila alkohola u krvi, te ponovno izazvao nesreću sa smrtnim posljedicama.

"U srijedu, 15. srpnja oko 23 sata, na području Ivanić Grada u Ulici Franje Jurinca došlo je do sudara triju osobnih automobila zagrebačkih registracijskih oznaka: škode Octavije, škode Felicije i forda Focusa. Dvadesetšestogodišnji vozač Octavije, pod utjecajem je alkohola (1.88g/kg) prešao je u prometni trak suprotnog smjera navedene ulice te vozilom udario u Feliciju, kojom je iz suprotnog smjera upravljao 24-godišnjak", glasi suhoparni policijski izvještaj o prometnoj nesreći sa smrtnim posljedicama uz dodatak kako je od siline udarca Felicia odbačena te je udarila u Ford Focus, kojim je iza Octavije upravljao 26-godišnjak, također pod utjecajem alkohola.

Navodno je bila riječ o utrci, a da je tome zaista tako potvrdila je obitelj ozlijeđene djevojke u toj prometnoj nesreći.

No, ironija je sudbine kako je samo sedam godine ranije, policija pisala gotovo pa isti zapisnik u istoj ulici, s istim brojem nevinih žrtava i to svega pedesetak metara od tragične nesreće u srijedu.

Isplatio odštete i sjeo opet za volan

"Vezano za vaš upit možemo potvrditi kako se nesreća dogodila 13. rujna 2002. godine oko osam sati ujutro, kada je vozač zbog neprimjerene brzine prešao na suprotni trak izravno se sudario s vozilom koje je dolazilo iz suprotnog smjera te kasnije udario u još jedno", provjerila je za Index glasnogovornica zagrebačke policije Aleksandra Ljuba pogledavši u arhivu policijskih izvještaja. Naime, kako nam je rekla, vozač nije bio pod utjecajem alkohola, za razliku od prije dva dana.

No, prava priča krije se u tome da je navodno njegov otac prije sedam godina zataškao cijelu priču. U Ivanić Gradu javna je tajna kako je Čoličevoj udovici Petek sagradio kuću te isplatio odštetu, samo da njegov sin ne strada.

Treća - nesreća?

Danas, Petek se nalazi u istražnom zatvoru, a određen mu je i 24-satni pritvor, no gotovo svi u tom gradu pitaju se hoće li ovog puta pravosuđe reagirati na pravi način. Ili će morati biti treća - nesreća?

Pročitajte više