Sin poznatog zadarskog liječnika uhićen zbog silovanja djevojke

Ilustracija: 123rf

ZBOG sumnje da su zajedno silovali jednu djevojku u Zadru, zadarska je policija krajem srpnja uhitila dvojicu Zadrana u dobi od 21 i 22 godine. Nakon završenog kriminalističkog istraživanja, policija je 31. srpnja obojicu privela sucu istrage Županijskog suda u Zadru koji im je odredio istražni zatvor.

"Obavještavamo Vas da su policijski službenici Policijske uprave zadarske proveli kriminalističko istraživanje nad dvije muške osobe u dobi od 21 i 22 godine, koji su 31. srpnja 2018. godine uz kaznenu prijavu zbog kaznenog djela iz članka 152.st.1 KZ RH i kaznenog djela iz članka 154.st.2 u svezi st.1. toč. 5. KZ RH, privedeni sucu istrage Županijskog suda u Zadru. Prvenstveno zbog zaštite digniteta žrtve, u ovakvim slučajevima ne iznosimo pojedinosti", kazali su iz policije za zadarski.hr.

Prema policijskoj kaznenoj prijavi, 21-godišnjak je osumnjičen za dva kaznena djela, spolni snošaj bez pristanka i teško kazneno djelo protiv spolne slobode počinjeno "zajedno s jednim ili više počinitelja pri čemu je prema istoj osobi izvršeno više spolnih odnošaja ili s njim izjednačenih spolnih radnji". Za to drugo kazneno djelo optužen je i 22-godišnjak.

Zadarski.hr neslužbeno javlja da je jedan od počinitelja osumnjičenih za silovanje sin poznatog zadarskog liječnika.

Pročitajte više