Sin Steve Culeja dobio posao u zagrebačkoj policiji

Foto: Facebook, screenshot

IVAN Culej, sin HDZ-ova saborskog zastupnika Steve Culeja, dobio je posao kao policajac u Policijskoj upravi zagrebačkoj.

Izvanredni postupak

Culej mlađi javio se na MUP-ov natječaj za primanje u državnu službu. Kako stoji u rješenju o zapošljavanju Ivana Culeja, riječ je o izvanrednom postupku pokrenutom po službenoj dužnosti.

Culejev 27-godišnji sin po zanimanju je policajac, a dosad je u policiji odradio 3 godine, 9 mjeseci i 26 dana, a od toga ima dvije godine i 11 mjeseci staža na poslu policijskog službenika.

Na natječaju je bio drugoplasirani, a prvoplasirani je, piše u rješenju, zaposlen na drugo radne mjesto.

Culejev sin radit će u I. policjskoj postaji koja pokriva strogi centar Zagreba.

Iz policije otišao 2015. godine

Dosad je, sudeći prema njegovu Facebook profilu, živio u Vinkovcima, a sada bi se trebao preseliti u Zagreb, gdje će vjerojatno patrolirati centrom grada.

Zaposlen je na neodređeno, ali morat će odraditi šestomjesečni probni rok, što je predviđeno zakonom.

Ivanov tata Stevo Culej ispričao nam je da ne njegov sin radio kao policajac do od 2013. do 2015. godine kada je otišao iz policije u koju se sada vraća.

"Moj sin je 2015. izašao iz policije sporazumno, bez krimena, bez loših ocjena", rekao je za Index Stevo Culej kojem nije jasno zašto pišemo o njegovom sinu.

Tata Culej: "Bio je razočaran ćiriličnim pločama"

Pitali smo ga kako je došlo do toga da njegov sin sporazumno ode iz policije.

 

"Bio je razočaran zbog situacije s ćiriličnim pločama. Kako neće biti razočaran kada vidi da je u hrvatskoj policiji bio onaj koji si je dao za pravo da zatuče Pajčića u Vukovaru. Nakon onoga što se dogodilo s Giljom i toliko aboliranih četnika za koje ja znam da rade u hrvatskoj policiji koji su bili svjedoci zločinima u ratu. Oni su prema zakonima i policije i onom ljudskom trebali prijaviti svoje spoznaje o onima koji su silovali i pljačkali", priča Culej.

Iz MUP-a su nam potvrdili da je Ivan Culej 9. studenog 2015. podnio pismeni otkaz te da mu je s danom 24.11. iste godine prestala državna služba na temelju rješenja koje je donijela nadležna policijska uprava.

Rekli su da je, prije nego što je dobio posao, prošao testiranje i intervju kako bi se utvrdilo njegovo znanje, vještine, sposobnosti te stečeno radno iskustvo.

"Od mojih sinova poštenih Hrvata pravite kromanjonce"

"Znate li vi koliko se policajaca traži u Hrvatskoj, od Slavonije do Dubrovnika i Istre? Prima se 700 policajaca. Čak nije potrebno da donesu potvrdu o nekažnjavanju", tvrdi Culej."On je ispunio sve uvjete koji su i drugi imali u redovnom natječaju", pravda zapošljavanje svog sina Stevo Culej, no riječ je ipak o izvanrednom natječaju.

Iz policije su za Index na upit zašto su Culeja mlađeg zaposlili u izvanrednom postupku, odgovorili da se izvanredni postupak primijenjuje "kada u državnoj službi postoji potreba prijama stručnih osoba s odgovarajućim iskustvima na radna mjesta utvrđena pravilnikom o unutarnjem redu."

 

Stevo Culej nas je napao zbog toga "kako pišemo o njegovim sinovima."

"Niste pisali da mi je jedan sin, Josip, koji je fizioterapeut morao otići u Njemačku jer nije mogao dobiti stalan posao. Pisali ste o mom sinu Domagoju kao kriminalcu koji se hvali BMW-om vrijednim 60 tisuća eura. Taj BMW je na dvorištu, neregistriran i neispravan i ne vrijedi 7 tisuća eura. Pravili ste mi od djece kriminalce, od poštenih i čestitih Hrvata pravili ste kromanjonce i ustaše", ogorčen je Culej.

Drugi sin se hvalio tatinom plaćom, a Novu godinu slavio veličanjem ubijanja Srba

Drugi sin kojeg spominje Stevo Culej, Domagoj Culej je osim hvaljenja BMW-om, na Facebooku veličao ubijanje Srba i hvalio se tatinom saborskom plaćom pa je na kraju obrisao Fejs.

"Ljudi pa nije placa samo 14 500,pa to je bez putnog troska i svega ostalog,posto niste upuceni placa mu je punoooooooo vecaaaa,hvala na razumijevanju hahahahhhaah", napisao je Domagoj Culej, a mi prenosimo bez ispravljanja grešaka.

Novu 2017. godinu dočekao je objavom u kojoj je citirao pjesmu "Jasenovac i Gradiška stara", koja veliča ubijanje Srba u ustaškim logorima za vrijeme Drugog svjetskog rata: "Oj Neretvo teci mi na stranu,nosi srbe plavome Jadranu!!!! Sretna vam Nova heheehhhe".

Stevo Culej je razočaran što pišemo o njegovoj djeci, a ne o njegovu humanitarnom radu.

"Jeste vi čuli da je Stevo Culej svom suborcu kuću pravio? O tome niste pisali. Otiđite i vidite, Stevo Culej gradi kuću suborcu. To vama medijima nije interesantno. Samo pljuvaonica. Možete slobodno napisati isto tako da srpski policajci protiv kojih sam se ja tukao u ovom ratu sada imaju nadzor u mojem selu i obilaze moje selo", poručio je Culej.

 

 

Pročitajte više