Sindikalci: Izjava Hrvatske udruge poslodavaca je "najobičniji politički pamflet"

SINDIKALNI čelnici ocijenili su danas ´najobičnijim političkim pamfletom´ jučerašnju izjavu Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) kojom je osuđena najava općeg štrajka protiv izmjena Zakona o radu.

HUP je najavljeni opći štrajk ocijenio kao ´izravni napad na nove investicije, domaće i strane, usmjeren na usporavanje gospodarskog rasta i smanjenje šansi za otvaranje novih radnih mjesta´.

Čelnici pet sindikalnih središnjica ističu da ta izjava dolazi od udruge ´koja promiče interese kapitala, a dosad se znala vrlo brutalno okomiti na radnike, pokušavajući im smanjiti ili ukinuti prava koja su u demokratskoj Europi neupitna´.

Sindikalci pitaju HUP o kojim je novim investicijama riječ i na koji način najava štrajka za očuvanje radničkih prava usporava gospodarski rast.

´HUP se svojim reagiranjem stavio u poziciju glasnogovornika Vlade i uvjereni smo da će velika većina hrvatskih radnika u toj poslodavačkoj udruzi ubrzo prepoznati još jednoga grobara radničkih prava´, zaključuju čelnici sindikalnih središnjica.

Pročitajte više