ŠTRAJK U ŠKOLAMA

Sindikalci su usred štrajka proveli vikend u luksuznim hotelima na Jadranu

Foto: Index/Pixsell/Patrik Macek/Tomislav Miletic

SINDIKALNI povjerenici dvaju prosvjetnih sindikata proveli su prošli vikend na moru, u luksuznim hotelima s pet zvjezdica.

Usred štrajka prosvjetnih radnika 300 članova Sindikata Preporod okupilo se u hotelu Le Meridien Lav u Podstrani kraj Splita, a jednak broj onih iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama odsjeo je u hotelu Falkensteiner Club Funimation Borik u Zadru.

Šef potonjeg sindikata Branimir Mihalinec nije nam se javljao na telefon pa nismo uspjeli doznati koliko ih je stajao skup za njihovih 300 povjerenika u Zadru.

Boravili u jednom od najboljih hotela u Zadru

Na stranicama Booking.coma doznaje se da je Falkensteiner Club Funimation Borik jedan od top hotela u Zadru, da ima spa centar, razne fitness sadržaje te unutrašnje i vanjske bazene te da su sve sobe klimatizirane, da imaju TV sa satelitskim programima, stol, minibar i kupaonicu. Cijena za dva noćenja je 1.794 kune po osobi u dvokrevetnoj sobi.  

Za razliku od Mihalinca, šef Sindikata Preporod Željko Stipić nam se javio na telefonski poziv. Stipić je za Index rekao da je njegov sindikat proteklog vikenda proveo 3 dana u hotelu Le Meridien Lav u Splitu gdje se okupilo 300 članova, odnosno sindikalnih povjerenika, i da su ondje održali izbornu skupštinu. Iako još nemaju kompletan izračun, pretpostavlja kako će po osobi ta tri dana stajati 1.100 kuna.

Stipić se žali da mediji pišu o luksuznim hotelima, a ne o akciji pošumljavanja

"Proveli smo dvije noći, a u aranžman je uključena i cijena autobusa, a sve skupa će ispasti oko 1.100 kuna po osobi. To se plaća dijelom iz podružnice sindikata, i to 40 posto iznosa, a 60 posto ćemo platiti iz središnjice sindikata. Taj smo hotel izabrali jer je udaljen samo par kilometara od Žrnovnice, gdje smo u subotu imali pošumljavanje Mosora. Iz ostalih bismo satima morali putovati do Mosora, tako da smo se isključivo time vodili. Osim toga, budući da nas je bilo puno, dobili smo popust pa smo si to mogli priuštiti", rekao je za Index Željko Stipić.

Istaknuo je kako je to bila najveća akcija pošumljavanja Hrvatske.

"Kupili smo 9000 sadnica i posadili smo 3000, a ostalo će podružnica u Splitu. To je dar sindikata Preporod Hrvatskoj za 25 godina rada sindikata", kazao nam je Stipić, požalivši se pritom kako mediji pišu samo o nekakvim luksuznim hotelima, a nitko o "sjajnom pothvatu pošumljavanja koje je stvorilo fantastične pozitivne vibracije koje su svi sudionici doživjeli".

Mi smo mu obećali da ćemo svakako prenijeti tu informaciju, baš kao i onu da su smještaji rezervirani šest mjeseci unaprijed, tako da nisu mogli znati da će skup pasti usred štrajka.

Pročitajte više