Sindikat državnih službenika traži hitne mjere za neraspoređene službenike

SINDIKAT državnih i lokalnih službenika i namještenika zatražio je danas da Vlade hitno poduzme mjere zaštite i zbrinjavanja službenika i namještenika čija su radna mjesta ukinuta ili će to tek biti nakon preustroja tijela državne uprave.

Sindikat u priopćenju upozorava da je spajanjem ministarstava i objedinjavanjem zajedničkih službi iskazan višak službenika i namještenika u nekim državnim tijelima.

Tako se u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva dio službenika, ponajviše iz bivšeg Ministarstva rada i socijalne skrbi i Ministarstva za obrt, malo i srednje poduzetništvo, ovih dana suočio s nemogućnošću rasporeda na konkretna radna mjesta, navodi sindikat.

Sindikat smatra neprihvatljivom preporuku neraspoređenim namještenicima da podnesu zahtjev za godišnji odmor budući da do rješenja svojeg statusa ne mogu boraviti u prostorijama Ministarstva.

Sindikat također upozorava da Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva još nije dostavilo podatke o broju i strukturi državnih službenika koje neće moći rasporediti na radna mjesta, kako bi se mogli rasporediti po drugim tijelima za koje ispunjavaju uvjete.

Pročitajte više