Sindikat MUP-a nezadovoljan natječajem za prekvalifikaciju 250 policajaca

NEZAVISNI sindikat djelatnika MUPa u današnjem je priopćenju izrazio nezadovoljstvo natječajem koji je Policijska akademija nedavno raspisala za prekvalifikaciju 250 polaznika za zanimanje policajca.

Sindikat drži da je takva odluka MUP-a u najmanju ruku neracionalna jer je zbog sistematizacije od 3. svibnja 2001. godine kao "višak" ostalo neraspoređeno oko 3.000 policajaca s odgovarajućom srednjom policijskom školom.

U Hrvatskoj postoji velik broj kvalificiranih policajaca s dugogodišnjim radnim iskustvom koji nisu raspoređeni u službu u okviru MUP-a, niti u druga državna tijela, što je MUP preuzeo kao obvezu u pregovorima sa policijskim sindikatima, ističe se u priopćenju.

Njihov broj otprilike odgovara broju kandidata koje MUP namjerava prekvalificirati, odnosno po završetku prekvalifikacije zasnovati s njima radni odnos.

Sindikat smatra da MUP putem prekvalifikacije i natječaja može primiti kandidate tek kada ispuni obveze prema otpuštenim, odnosno neraspoređenim policajcima koji ispunjavaju formalne uvjete za povratak u službu.

Pročitajte više