Sindikat policije osudio napad na bjelovarske policajce

SINDIKAT policije Hrvatske (SPH) danas je osudio "brutalni napad" na dva bjelovarska policajca koje su u petak, 23. srpnja u središtu Bjelovara pretukla petorica ročnih vojnika.

U današnjem priopćenju Sindikat upozorava da je glavni uzrok ovakvih događaja i stradavanja "neprimjerena ili nikakva zakonska zaštićenost policijskih službenika, kao i primjetna blagost pri izricanju kazni počiniteljima napada na policajce".

"Stoga upozoravamo Vladu RH da je krajnje vrijeme da se nešto poduzme kako bi se zaustavio trend napada na policijske službenike i to najprije uvažavanjem naših zahtjeva da se u izmjenama i dopunama Kaznenog zakona uvrste prijedlozi za strožim kažnjavanjem", stoji u priopćenju SPH-a. Dodaju da sadašnje kazne nisu dovoljno visoke da bi odvratile počinitelje od napada na policajce.

Dvojica bjelovarskih policajaca napadnuti su u petak oko 1,30 sati u središtu Bjelovara. Napadači za koje se kasnije utvrdilo da su ročnici stari od 19 do 20 godina policajce su izudarali rukama i nogama po glavi, zbog čega je jedan policajac dobio potres mozga.

Pročitajte više