Sindikat tehničkog pregleda vlakova pristupio kolektivnom ugovoru HŽ-a

Predsjednik Sindikata tehničkog pregleda vagona i vlakova (TPVV) Dražen Drk potpisao je danas izjavu o pristupanju Kolektivnom ugovoru Hrvatskih željeznica (HŽ) koji su s Upravom još u lipnju prošle godine potpisala ostala četiri HŽova sindikata, priopćeno je danas iz ureda Uprave HŽa.

Sindikat TPVV-a odbio je u lipnju 2002. potpisati Kolektivni ugovor tražeći za svoje članstvo povećanje plaća za 10 posto zbog otežanih uvjeta rada i utvrđivanje primjerene cijene satnice za poslove tehničkih pregleda, te održavanja lokomotiva i vagona.

Po riječima Drka Sindikat TPVV u međuvremenu je promijenio odluku jer je nepristupanje ugovoru više štetilo nego koristilo njegovim članovima, kojih je ukupno 720, navodi se u priopćenju.

U ime Uprave HŽ-a Marijan Drempetić zaželio je dobrodošlicu Sindikatu TPVV u socijalno partnerstvo, te iskazao žaljenje što i ostali sindikati HŽ-a u međuvremenu nisu pristupili Kolektivnom ugovoru.

Kolektivni ugovor ranije su potpisali Sindikat strojovođa Hrvatske, Sindikat prometnika vlakova, Sindikat željezničara Hrvatske i Sindikat infrastrukture koji zajedno s Sindikatom TPVV-a okupljanju 90 posto sindikalno organiziranog članstva HŽ-a.

Pročitajte više