sindikat upozorava na loš položaj zaposlenih u remontnim zavodima

Sindikat državnih službenika i namještenika i Samostalni sindikat djelatnika u zrakoplovstvu upozorili su danas da zaposleni u remontnim zavodima suprotno zakonu još ne ostvaruju pravo na povećanu plaću.

Stoga traže razgovor s ministricom obrane Željkom Antunović kako bi je upoznali s položajem zaposlenih u Remontnom zavodu i Zrakoplovno-tehničkom zavodu i iznijeli joj prijedloge za ostvarivanje njihovih prava.

Sindikati u današnjem priopćenju tvrde da u zakonskom roku nije donijeta odluka o radnim mjestima kojom se zbog otežanih radnih uvjeta uvećava osnovna plaća službenika i namještenika.

Tvrde također da zaposleni nisu uvršteni u pravilnik o dodatku na plaću i načinu isplate plaće zbog čega ne mogu ostvariti uvećanje plaće temeljem uvjeta rada.

Ne dođe li do zatraženog razgovora sindikati najavljuju da će poduzeti sve zakonom propisane mjere za zaštitu prava službenika i namještenika, te tražiti odgovornost čelnika državnih tijela zbog nedonošenja provedbenih propisa, kaže se u priopćenju.

Pročitajte više