Sindikat: Vojni službenici i namještenici moraju u hodnju, ali u vlastitim tenisicama

VOJNI službenici i namještenici i ove godine moraju na hodnju zajedno s djelatnim vojnim osobama, ali za razliku od njih u vlastitim tenisicama, upozorava Sindikat državnih službenika i namještenika.

Četrdesetak službenika i namještenika Zapovjedništva za izobrazbu i obuku Hrvatske kopnene vojske "Fran Krsto Frankopan" dobilo je zapovjed da u srijedu moraju sudjelovati u petosatnoj hodnji po "nekoj od hrvatskih gora", izvijestio je sindikat.

Bilo da je riječ o čistačicama ili referentima oni su dužni odazvati se pozivu, a sve u ime tjelesne spreme, iako ne mogu zadužiti opremu kao vojne osobe niti imaju dodatak na plaću na posebne radne uvjete, upozorava sindikat.

"Sve nas to podsjeća ne vremena ništa nas nesmije iznenaditi, ali ako su službenici i namještenici već dobili zapovijed za hodnju po šumama i gorama, i to u vlastitim tenisicama, to je dodatni razlog da dobiju dodatak za posebne uvjete", rekao je Hini tajnik sindikata Siniša Kuhar.

On upozorava da Ministarstvo obrane godinama odbija potpisati pravilnike o dodacima na plaću za vojne službenike iako i ovaj slučaj pokazuje da su oni pod stegom od koje su ostali službenici izuzeti.

Sindikalci podsjećaju da su službenici i namještenici MORH-a podvrgnuti i ostalim vojno-stegovnim oblicima ponašanja, poput čišćenja kruga vojarne od snijega ili pozdravljanja zapovjednika u uredima.

(Hina) xmvr ymd

Pročitajte više