Sindikati objavili koliko su potpisa skupili za referendum. Bit će napeto

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

PREDSTAVNICI referendumske inicijative "67 je previše" objavili su u podne novu brojku potpisa koje su prikupili, odnosno prebrojali.

Do danas su prikupili 306.744 potpisa.

Za raspisivanje referenduma potrebno je 373.568 potpisa, a potpisi se prikupljaju zaključno s 11. svibnjem.

"Ovo još uvijek nije dovoljno dobar odaziv, izađite i dajte potpis"

"Ovo još uvijek nije dovoljno dobar odaziv da ostvarimo ono što smo zacrtali. Zato pozivamo sve građane da izađu i daju svoj potpis", rekao je predstavnik inicijative i dodao da je posljednjih dana vidljiv napredak. 

Podsjetimo, u ponedjeljak su upozorili na loš odaziv inicijativi te otkrili da je skupljeno 247.835 potpisa, no otada su, u dva dana, uspjeli prikupiti više od 50 tisuća glasova. 

Podsjetimo, sindikalna inicijativa "67 je previše" prikuplja potpise za raspisivanje referenduma o izmjenama Zakona o mirovinskom osiguranju, kako bi se spriječilo dizanje dobne granice za odlazak u punu mirovinu na 67 godina.

Prikupljanje potpisa do 11. svibnja organiziraju tri sindikalne središnjice - Nezavisni hrvatski sindikati, Savez samostalnih sindikata Hrvatske i Matica hrvatskih sindikata, a glavni cilj je vraćanje granice za odlazak u punu mirovinu na 65 godina starosti.

Pročitajte više