Sindikati pozvali Agrokor da povuče odluku o raskidanju partnerstva; Todorić ne odustaje

HRVATSKA udruga sindikata priopćenjem je pozvala Agrokor da povuče odluku o raskidanju strateškog partnerstva s mliječnom industrijom Dukat, nakon saznanja o njegovoj prodaji francuskom Lactalisu. U Agrokoru ostaju pri stajalištu da su imali valjan razlog za svoju odluku.

U HUS-u upozoravaju da iako se radi o poslovnim odlukama privatnih vlasnika, ta su vlasništva takvog obujma da se ne može zanemariti i njihova socijalna dimenzija. Izrazili su zabrinutost u svezi mogućeg utjecaja takvih odluka na položaj zaposlenih u Dukatu i na nastavak suradnje Dukata s velikim brojem njegovih kooperanata, kao i mogući utjecaj odluke na tržište mliječnih proizvoda u Hrvatskoj.

U koncernu Agrokor čvrsto su uvjereni da će Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja dokazati, uz svu potrebnu dokumentaciju, da je njihovo ponašanje glede raskida poslovne suradnje sa Dukatom izazvano nekorektnim i neprofesionalnim ponašanjem druge strane te da su imali razloga za njen prekid, piše i Banka magazin. Ističu kako se ne radi o nikakvom hiru već je reakcija kompanije bila legitimna i prouzročena nekorektnim ponašanjem druge strane.

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja u ponedjeljak je ocijenila poslovni potez Agrokora o prekidu poslovne suradnje s Dukatom, samo zbog promjene vlasničke strukture, radikalnim i neprimjerenim, te je najavila i mogućnost pokretanja postupka protiv Agrokora i kaznu do 10 posto ukupnog prihoda.

Pročitajte više