Sindikati traže sastanak sa Sanaderom o socijalnom dijalogu, porezima i reformama

SINDIKALNE središnjice uputile su pismo mandataru Vlade Ivi Sanaderu tražeći razgovor o budućem socijalnom dijalogu, poreznoj politici i reformama.

Šest sindikalnih središnjica prepušta Sanaderu da odredi vrijeme i mjesto sastanka, a očekuju da će se to dogoditi prije prve saborske sjednice na kojoj će biti predstavljen program nove Vlade.

Sindikati žele Sanaderu iznijeti svoja gledišta o socijalnoj i ekonomskoj politici kako bi se Vladin program eventualno nadopunio sindikalnim prijedlozima prije predstavljana u Hrvatskom saboru, rekao je Hini koordinator središnjica Boris Kunst.

Sindikalni čelnici dogovorili su zajedničko stajalište oko tih pitanja, ali o tome ne žele govoriti prije razgovora sa Sanaderom.

"Nadam se da novi premijer neće ponoviti grešku svojega prethodnika koji je tek nakon šest mjeseci zakazao prvi službeni sastanak sa sindikatima", rekao je Kunst.

Vladin odnos prema sindikatima pokazuje kakav će se voditi socijalni dijalog.

Sindikati, ako ih se uvažava, mogu biti konstruktivni partneri, a u protivnom žestoki protivnici, ako vlast samo deklarativno uvažava socijalni dijalog, ocijenio je Kunst.

Pročitajte više