Singapurski poštar koji je zlostavljao 52 djevojčice osuđen na 16 godina zatvora

SINGAPURSKI poštar koji je u razdoblju od 20 godina seksualno zlostavljao 52 djevojčice kažnjen je u najgorem slučaju zlostavljanja u toj zemlji, javila je singapurska policija i tamošnji mediji.

Abdul Razak Hamid, 53-godišnjak i otac troje djece, u utorak je osuđen na služenje 16-godišnje zatvorske kazne, nakon što je optužen za 75 slučajeva nezakonitog lišavanja slobode i zlostavljanja djevojčica u dobi od pet do 11 godina, počevši od 1991, prenosi agencija AFP.

Neke od svojih žrtava Hamid je namamio tako da bi ih zamolio da mu u zamjenu za sitniš i slatkiše pomognu izvaditi poštu iz sandučića, a zatim bi ih odveo na osamljeno mjesto i zlostavljao ih.

Policiji se predao u travnju, nakon što se vidio na snimci u televizijskom izvještaju, putem kojeg su istražitelji javnost zamolili za pomoć u njegovom traženju i hvatanju.

Priznao je krivnju za 12 točaka nezakonitog lišavanja slobode, a prilikom izricanja kazne u obzir su uzeta i 63 druga prekršaja koja je počinio, uključujući i brojna zlostavljanja.

Pročitajte više