Sinj: Održana skupština Viteškog alkarskog društva

Na današnjoj redovnoj skupštini Viteškog alkarskog društva prihvaćeni su izvještaji o jednogodišnjem radu kao i uspješno održanim prošlogodišnjim alkarskim svečanostima i natjecanjima alkara kopljanika. L

O tome su uvodno govorili predsjednik Društva i sinjski gradonačelnik Mate Jukić, te privremeni alkarski vojvoda Ivan Čikara.

Na skupštini je usvojen i financijski plan za ovu godinu od 6.287.000,00 kuna od kojih će polovica biti utrošena za alkarske dvore čija će izgradnja početi ovoga ljeta, a ostalo su redovni troškovi rada društva i održavanja alkarskih svečanosti.

Skupština je na prijedlog Upravnog odbora društva donijela odluku o prijemu novih 78 članova od kojih su više od polovice članovi sinjske HVIDRE. To je inače u dugoj povijesti Sinjske alke prvi put tako veliko primanje u članstvo društva koje će sada brojiti ukupno 271 člana.

Održavanjem današnje skupštine Viteškog alkarskog društva počele su i pripreme za ovogodišnje 290. alkarske svečanosti i natjecanja koja će se održati u nedjelju, 7. kolovoza.

(Hina) xbper yaz

Pročitajte više