Sinj: Skup o razvoju agroturizma u cetinskom kraju

CETINSKA krajina sa svojim prirodnim ljepotama, brojnim izletištima uz Perućko jezero, rijeku Cetinu i njezine pritoke te planinskim masivima, spomeničkom baštinom, a posebno zdravom prirodnom hranom, ima sve uvjete za razvoj agroturizma.

Zaključeno je to na današnjem skupu turističkih djelatnika gradova i općina od Vrlike do Omiša koji je održan u sinjskom selu Glavicama na ranču "Mustang" obitelji Jenjić koja je prva otvorila takav agroturistički objekt u cetinskom kraju.

Direktor županijske Turističke zajednice Mili Razović predstavio je program agroturizma srednje Dalmacije s posebnim osvrtom na ponudu zagorskpg dijela te regije.

Osim u Glavicama, slični turističko-ugostiteljski objekti uspješno još rade u Trilju, Vrlici i nekim drugim mjestima uz Cetinu, a sljedeće godine bit će otvoreno još najmanje pet novih, rečeno je na današnjem skupu.

Sastanku su bili nazočni i pomoćnik ministra mora, turizma, prometa i razvitka Robert Bačac te predstavnici Županije splitsko-dalmatinske i drugi gosti.

Pročitajte više