Sinjska policija kazneno prijavila tri osobe

SINJSKA je policija Općinskom državnom odvjetništvu u Sinju zbog oružane prijetnje i nedopuštena držanja oružja kazneno prijavila tri osobe, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u splitskodalmatinskoj Policijskoj upravi.

Š.P. (1980.) prijavljen je zbog prijetnje i nedopuštena držanja oružja i eksplozivnih sredstava, a njegov otac M.P. (1955.) i N.S. (1977.) zbog nedopuštena držanja oružja i eksplozivnih sredstava.

Š.P. je 18. travnja oko 23 sata u sinjskom kafiću "Gajo" nakon prepirke s vlasnicima A.Ž. i T.Ž. u pijanu stanju zaprijetio da će A.Ž. ubiti bombom. Nakon toga je sa svojim prijateljima A.M. (1985.) i B.Š. (1984.) otišao u svoj stan u Sinju i uzeo ključeve obiteljske kuće u Glavicama te su se sva trojica odvezla u Glavice, gdje je Š.P. uzeo ručnu bombu. Kad su se vraćali u Sinj, doživjeli su prometnu nesreću, a Š.P., koji je sjedio na mjestu suvozača, iz ruke je ispustio bombu. Vozač A.M. je na nagovor Š.P.-a uzeo bombu i skrio je nedaleko od mjesta nesreće, a N.S. je odatle uzima i skriva ju u svojoj kući.

Nakon nekoliko dana, 24. travnja, policija na temelju prijave dolazi u obiteljsku kuću Š.P. i on joj dobrovoljno predaje "zolju", dvije ručne bombe i 244 komada streljiva. Kriminalističkom obradom je utvrđeno kako su to oružje neovlašteno držali otac i sin, M.P. i Š.P.

Oružje im je oduzeto i sva trojica su sprovedena istražnom sucu koji ih je nakon preslušanja pustio da se brane sa slobode.


Pročitajte više