Dalmatinski poduzetnik optužen da je zlostavljao 17-godišnjakinju pušten iz zatvora

Foto: Veljko Martinović/Dalmatinski portal

Zlatko Buljan, 62-godišnji vlasnik pogrebnog obrta iz Sinja, u listopadu prošle godine osuđen na sedam godina zatvora zbog tri teška kaznena djela protiv spolne slobode počinjena prema žrtvi posebno ranjivoj zbog njezine dobi, dobio je novo suđenje. Visoki kazneni sud ukinuo je, naime, presudu splitskog Županijskog suda pa je Buljan pušten iz zatvora, piše Dalmatinski portal

Novo sudsko vijeće utvrdit će je li Buljan znao da oštećena 17-godišnjakinja ima poteškoće u razvoju. Tužilaštvo tvrdi da jest, sudsko vijeće na kraju je zaključilo da nije, a Visoki kazneni sud drži da same godine nisu dovoljne da bi se zaključilo kako se radi o posebno ranjivom djetetu. 

Prijetio joj

Oštećena je u doba kada se srela s Buljanom pohađala školu po posebnom programu. Vidjela je oglase koje je lijepio na autobusnim stajalištima kraj obrazovnih ustanova u Splitu. Tražio je djevojku za druženje uz naknadu.

Tri puta je protivno njezinoj volji imao spolni odnos. Prijetio je da će ozlijediti nju i sestru ako išta kaže. Svaki put joj je ostavio po 200 kuna. Oštećena se povjerila prijateljici nakon čega je slučaj došao do policije i Državnog odvjetništva. 

Nedjelo pogrebnik nije priznao. Nije sporio da se nalazio s oštećenom, ali tvrdi da nije bilo prisile, a kazao je i kako nije znao za njeno stanje i mogućnosti rasuđivanja.

Pročitajte više