sinjskom domu zdravlja predan mamograf

Sinjskom Domu zdravlja danas je pomoćnik ministra zdravstva Dušan Mandac predao mamograf aparat za preventivne preglede radi ranog otkrivanja karcinoma dojki, vrijedan 400 tisuća kuna.

Kupnjom mamografa, Ministarstvo je udovoljilo molbi Doma zdravlja i sinjskoj Udruzi ´Zdrava žena Cetinjskog kraja´, pa sada cetinjske žene neće više morati i po nekoliko mjeseci čekati za takve preglede u splitskoj Kliničkoj bolnici.

Na području Cetinske krajine ima inače oko 5.000 žena iznad 35 godina starosti, koje bi trebale godišnje obavljati preventivne preglede, kazao je ravnatelj Doma zdravlja dr Ivan Nasić, koji je zahvalio Ministarstvu na mamografu.

Pomoćnik ministra Mandac na prigodnoj svečanosti na kojoj su bili predstavnici Grada i Upravnog vijeća Doma i spomenute udruge istakao je kako se trenutno u Hrvatskoj provodi opsežnija akcija nabavke mamografa, kako bi se i na taj način unaprijedila zdravstvena zaštita žena.

Ministarstvo narednih dana, nakon Imotskog i Sinja, planira pomoći u nabavci tog uređaja za domove zdravlja u Đakovu i Umagu.

Pročitajte više