Sinoć poginulo dvoje ljudi u dvjema nesrećama u okolici Zagreba

U OKOLICI Zagreba sinoć u skoro isto vrijeme u prometnim nesrećama život su izgubile dvije osobe.

U Šiljakovini kod Velike Gorice pijani je tridesetčetverogodišnji vozač Mercedesa naletio na deset godina mlađeg pješaka I. M., a pošto je ovaj dijelom pao na kolnik, vozač mu je prešao preko nogu i zatim pobjegao s mjesta nesreće.

I. M. je preminuo na mjestu, a pijanog je vozača policija pronašla na njegovoj kućnoj adresi pola sata kasnije. Aklotest je pokazao da je vozač bio teško alkoholiziran (2,34 g/kg), uhićen je i doveden u Jedinicu za zadržavanje i prepratu. Proveo je noć u zatvoru, a danas je doveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

U nesreći u Celinama, na području Vrbovca,  hrvatski je državljanin (1959.) pod utjecajem alkohola (1,69 g/kg) upravljao neregistriranim traktorom marke Zetor 4712 za kojim je vukao priključno vozilo marke Tehnostroj, također bez registracijskih oznaka.

Na prikolici se vozio četrdesetčetverogodišnji B. P., što inače nije dozvoljeno. Pao je na kolnik u 20.40 sati i na mjestu umro. Tijelo mu je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku, a protiv vozača biti će podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu Velika Gorica.

A.B.

Pročitajte više