Sinovi Antuna Vrdoljaka Gradu Zagrebu dužni dva milijuna kuna?

SINOVI Antuna Vrdoljaka, Marko i Luka Vrdoljak, navodno su Gradu Zagrebu dužni oko dva milijuna kuna najamnine za dva kafića na atraktivnim lokacijama u gradu. Jutarnji list piše da je u posjedu dopisa Odjela prisilne naplate zagrebačkog Gradskog stambenog komunalnog gospodarstva i preslika dvaju ugovora o najmu, gdje se navodno jasno vidi da braća nisu platila dugove za obavljanje ugostiteljske djelatnosti u gradskim prostorima.

Ugovor su potpisali Vrdoljakov sin Luka i njegova supruga Ivana Radeljić. Njih dvoje Grad tereti za neplaćene dugove od 410.000 kuna za lokal od 180 četvornih metara u Ćirilometodskoj 2 u Gornjem gradu. No, dug je prikazan bez zateznih kamata, što znači da je finalna cifra znatno veća s obzirom na to da je ugovor potpisan 1996. godine.

Tvrtka Marka Vrdoljaka VRDO d.o.o. Gradu Zagrebu je navodno dužna čak 1,3 milijuna kuna, a i u ovom se slučaju radi o cifri bez kamata. Taj dug je na ime poslovnog prostora od 110 četvornih metara u Stančićevoj 13, bivši bistro Kralj Krešimir. Marko Vrdoljak je ugovor o najmu s Gradom sklopio 2006. godine, a prema tom ugovoru zakup je mjesečno trebao plaćati 12.000 kuna.

Luka Vrdoljak nije želio komentirati navodne dugove prema Gradu Zagrebu, a Marko Vrdoljak za komentar nije bio dostupan.

Pročitajte više