POTRESI U HRVATSKOJ

Šire se rupe u Mečenčanima, najveća je duga 25 metara

BANOVINA se jutros opet tresla. Magnituda potresa bila je 3.8 s epicentrom u Glinskoj Poljani.

Taj je potres dodatno pogoršao situaciju s golemim rupama koje se otvaraju u Mečenčanima, mjestu između Kostajnice i Petrinje. Procjenjuje se da ih je sada više od 30. Stanovnici su u strahu jer im se rupe otvaraju po dvorištima.

"Prvo su se napravila dva kruga i zemlja je počela tonuti. Onda su se ta dva kruga spojila pa je nastala ta rupa", rekla je za Dnevnik Nove TV mještanka koja sada posebno strahuje jer joj je kamp-kućica u dvorištu.

"Stalno mislim da se neće proširiti", dodala je.

Ljudi su puni straha, neki su se čak i odselili

Plaši ih svako podrhtavanje tla.

"Prije je to bilo malo, nikad se nije otvorilo tako da bude duboko pet, šest ili deset metara. Sad nitko ne zna koliko je duboka", kazao je drugi mještanin.

"Joj, već sam puna straha i svega", rekla je još jedna stanovnica Mečenčana.

Najveća rupa duga je 25 metara, široka 20, a duboka 18 metara.

"Ne bismo htjeli otići"

"Zemlja se odranja i rupa se proširuje. Nitko od mjerodavnih u tih 20 dana od potresa nas nije izvijestio ni kako ni što. Dvije obitelji su se iselile, nemamo prave informacije.

Nikom nije lako. Rekla-kazala, tako nam ide, čak čujemo da nas planiraju iseliti bez razgovora. Ovako što čujemo priče, u općinskim institucijama da bi nas selili, nije korektno. Ne bismo htjeli otići, sve smo to prošli kroz rat, već smo napuštali svoje domove", zaključio je mještanin.

Pročitajte više