SIRIJA TVRDI DA JE NAKON NAPADA U DAMASKU STANJE "POD NADZOROM"

Napad na diplomatsku četvrt Damaska u utorak poslijepodne izvela je "teroristička skupina", ali su joj se oduprijele snage sigurnosti koje sad "sve imaju po nadzorom", objavila je sirijska agencija SANA, ali ne navodeći tko je odgovoran za napad.

Arapski elektronski mediji i libanonski izvori prije su objavili da je u blizini kanadskog i iranskog veleposlanstva u četvrti Mazza, gdje je i rezidencija britanskog veleposlanika, odjeknuo niz eksplozija i da se mogla čuti pucnjava iz vatrenog ružja.

Sirijske snage sigurnosti opkolile su taj dio grada, a iznad područja gdje su odjeknule eksplozije vidi se dim.

Izraelska državna televizija, međutim, navodi da je ranjeno možda čak i 15 ljudi, uz tvrdnju da su strana veleposlanstva bila među ciljevima napada. Kao izvor podataka navodi medijska izvješća, ali se ne kaže o kojim je medijima riječ.

Glasnogovornica britanskog ministarstva vanjskih poslova iz Londona je rekla da nitko od osoblja veleposlanstva ni sama zgrada nisu stradali.

"Među osobljem veleposlanstva nema ozlijeđenih, ali se stanje i dalje procjenjuje. Na zgradi veleposlanstva nema štete", rekla je.

(Hina) xdam ysd

Pročitajte više