Sirijski mediji: Izrael u napadu projektilom na glavni grad ubio dvije osobe

Foto: EPA

Sirijski državni mediji i aktivisti tvrde da je dvoje ljudi poginulo u izraelskom napadu na glavni grad Damask, prenosi BBC. Sirijska vojska javila je da je dvoje civila poginulo kada je nekoliko projektila pogodilo blok stanova u četvrti Kafr Sousa.

Sirijski opservatorij za ljudska prava, nevladina organizacija sa sjedištem u Velikoj Britaniji, izvijestio je da je ubijeno dvoje stranaca i jedan sirijski civil te da su u području viđeni viši službenici Iranske revolucionarne garde i libanonskog Hezbolaha.

Izraelska vojska nije komentirala događaj, međutim, ranije je potvrdila da provodi napade na mete u Siriji koje su povezane s Iranom i njihovim plaćeničkim skupinama. Navodno je Izrael pojačao takve napade od početka rata u Gazi kao odgovor na napade Hezbolaha i drugih iranskih plaćenika koji djeluju kao podrška palestinskom Hamasu.

Prošlog mjeseca, u napadu u Damasku za koji se također krivi Izrael, ubijeno je petero viših službenika Revolucionarne garde i nekoliko sirijskih sigurnosnih službenika. Sirijska državna agencija za vijesti Sana prenijela je vojni izvor koji tvrdi da je nekoliko projektila uočeno kako lete iz smjera Golanske visoravni koja je pod izraelskom okupacijom.

Objavljene su snimke i fotografije oštećene zgrade. Oštećeno je i nekoliko vozila koja su bila parkirana na ulici. 

Pročitajte više