Sisačko Gradsko vijeće razriješilo gradonačelnika D. Vidovića

GRDASKO vijeće Siska danas je većinom glasova razriješilo dosadašnjeg gradonačelnika Davorka Vidovića iz SDP-a, njegove zamjenike Ivanku Boras iz HNS-a i Ibrahima Novljakovića iz HSS, te cjelokupno Poglavarstvo u kojem su bili predstavnici SDP-a, HNS-a, HSS-a i LS-a.

Zahtjev za izglasavanje nepovjerenja Gradskom poglavarstvu i gradonačelniku Vidoviću, a ranije predsjedniku Vijeća Marijanu Malini također iz SDP-a, podnijelo je 15 vijećnika HDZ-a i HSP-a, a da bi dobili većinu pridružila su im se i dvojica SDP-ovaca Roko Nikolić i Ivica Kindi.

Oni su ranije Malini izglasovali nepovjerenje i razriješili ga dužnosti predsjednika, a za novog predsjednika Vijeća imenovali Damira Kolara iz HDZ-a.

Današnju sjednicu Gradskog vijeća sazvao je Kolar i održana je u sisačkom hotelu, a osiguravali su je zaštitari.

Najavljeno je da će novo Gradsko poglavarstvo, gradonačelnik i njegovi zamjenici biti izabrani na idućoj sjednici Gradskog vijeća u slijedeći utorak.

Prema izjavama vijećnika HDZ-a i HSP-a, Grad Sisak od danas nema izvršnu vlast, a dužnost Gradskog poglavarstva i gradonačelnika, do njihovog izbora, obavljat će Gradsko vijeće, što je, po njihovim tvrdnjama, urađeno po Poslovniku o radu Gradskog vijeća.

Koalicija "Sisačko proljeće", koju čine SDP, HSS, HNS i LS, sjednicu Vijeća na kojoj je smijenjen Malina smatra nelegalnom, jer, tvrde njome su mogli predsjedavati samo Malina ili njegov zamjenik Navara, a obojica joj nisu nazočila.

Vijećnici "Sisačkog proljeća uputili su i prigovor Središnjem uredu državne uprave, tražeći da tu sjednicu Gradskog vijeća od 16. prosinca proglase nezakonitom i nelegalnom.

Očitovanje o utvrđivanju zakonitosti te i današnje sjednice uputili su i vijećnici HDZ-a, HSP-a, te Nikolić i Kindi koje je, inače, sisački Gradski odbor SDP-a isključilo iz članstva.

Pročitajte više