Sisačko-moslavačka udruga liječenih od PTSP-a odvaja se od središnjice

PODRUŽNICA Udruge hrvatskih branitelja liječenih od posttraumatskoga stresnog poremećaja Sisačkomoslavačke županije danas je na skupštini u Sisku jednoglasno odlučila izdvojiti se iz Središnjice u Zagrebu te je osnovana nova, samostalna Županijska udruga sa sjedištem u Sisku.

Kako je u obrazloženju te odluke rekao predsjednik Dubravko Hrvojić, ´središnjica je na godišnjem odmoru od travnja 2001., koji još traje, ali predsjednik Središnjice Tihomir Apari uredno dobiva i troši novac koji Udruga dobiva od Ministarstva hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata´.

´U protekle tri-četiri godine, otkako djeluje sisačko-moslavačka podružnica, od Središnjice nismo dobili ni lipe, iako je ona dobivala novac za rad županijskih podružnica´, napomenuo je Hrvojić. Pred njima je odluka hoće li se odvojiti od tih, kako je ustvrdio Hrvojić, kriminalaca. Pozvao je pravosudna tijela da ´ispitaju zakonitost poslovanja Središnjice i utvrde kaznenu i materijalnu odgovornost samozvanog i nelegalnog predsjednika Aparija za raspolaganje sredstvima Udruge´. Pozvano je Ministarstvo hrvatskih branitelja da ´do razrješenja stanja u Središnjici obustavi dodjelu novca njezinu nelegitimnu vodstvu´.

Branitelji Domovinskog rata liječeni od PTSP-a iz Sisačko-moslavačke županije ´osudili su uvođenje testa MMPI2 kao oblik bolničke provjere bolesnih od te bolesti´. ´Smatramo da MMPI2, koji se primjenjuje u SAD-u, nije prilagođen hrvatskim uvjetima´, rekao je.



Pročitajte više