Sisačko-moslavački HDZ: U mjestima gdje smo na vlasti nećemo dizati porez na dohodak

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

NAKON saborskog usvajanja paketa poreznih zakona, čelnici HDZ-a Sisačko-moslavačke županije istaknuli su danas da se u gradovima i općinama u kojima je na vlasti HDZ neće podizati stope poreza na dohodak nakon ukidanja prireza, što će građanima omogućiti veće plaće.

Kako je u nazočnosti svih HDZ-ovih gradonačelnika i načelnika s područja županije rekao župan Ivan Celjak, ukidanje prireza, uz uvjet da se ne povećava stopa poreza na dohodak, znači povećanje plaća za sve građane koji žive na području tih gradova i općina. 

"U Petrinji smo snizili komunalni doprinos za izgradnju"

"Županijska organizacija HDZ-a Sisačko-moslavačke županije već je ranije usvojila jednoglasnu odluku na temelju koje HDZ-ovi gradonačelnici i načelnici neće podizati stopu poreza na dohodak nakon ukidanja prireza, što znači da će svim građanima od početka iduće godine porasti plaće", rekao je Celjak.

Petrinjska gradonačelnica i saborska zastupnica Magdalena Komes, koja je sudjelovala u prihvaćanju paketa poreznih zakona, spomenula je kako su u Petrinji građani dodatno rasterećeni.

"U Petrinji smo dodatno smanjili komunalnu naknadu i drastično snizili komunalni doprinos za izgradnju, čime potičemo ne samo veću potrošnju građana nego i nove investicije", rekla je Komes uz napomenu da će izostanak prihoda od prireza nadoknaditi na druge načine, pri čemu će se koristiti europski fondovi.

Celjak pozvao Ikić Baniček da slijedi HDZ-ov primjer

Da se u Hrvatskoj Kostajnici neće uvoditi novi porezi na dohodak, već će se postojeći nastojati dodatno sniziti, najavio je kostajnički gradonačelnik Dalibor Bišćan.

"Ukinuli smo komunalne doprinose, povremeno i komunalne naknade, a racionalnim smanjivanjem svih rashoda uspjeli smo na infrastrukturnim projektima ostvariti dodanu vrijednost, čime smo pomogli gospodarstvenicima u dodatnom zapošljavanju", rekao je Bišćan.

Celjak je pozvao sisačku gradonačelnicu Kristinu Ikić Baniček (SDP), kao i druge gradonačelnike i načelnike da slijede njihov primjer i ne povećavaju porez na dohodak, kako bi Siščani također ostvarili veće plaće i potrošnju.

Pročitajte više