sisačko-moslavački hss traži da se u županiji proglasi elementarna nepogoda zbog suše

Predsjedništvo Hrvatske seljačke stranke Sisačkomoslavačke županije danas je pozvalo župana da proglasi elementarnu nepogodu zbog suše, a ovlašteno Ministarstvo i Vladu da hitno donesu mjere kako bi se ublažile njezine posljedice, priopćila je danas predsjednica sisačkomoslavačkoga HSSa Marijana Petir. L

"Procjenjujemo da je suša trenutačno najveći problem u poljoprivredi i da će znatno ugroziti planirane poljoprivredne prinose i egzistenciju seljaka, prehrambeno-prerađivačku industriju, potrošače i građane", ističe vodstvo sisačko-moslavačkoga HSS-a.

Čelnici sisačko-moslavačkoga HSS-a pozivaju županijsko povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda da izradi žurnu analizu i vidi kakvo je stanje na terenu. Pozivaju i Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva i Vladu da predlože i hitno donesu kratkoročne i dugoročne mjere kako bi se ublažile posljedice suše u ionako teškim prilikama za seljaka.

Zbog suše, elementarnu nepogodu već je proglasilo gotovo pola hrvatskih županija, ponajprije u Slavoniji i u sjeverozapadnom dijelu zemlje, a premijer Račan je najavio da će o posljedicama suše Vlada raspravljati na idućoj sjednici, koja će se održati u četvrtak.

(Hina) malj jn

Pročitajte više