KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Sisak daje propusnice samo osobama s vitalnim obiteljskim razlozima

Ilustracija: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

SISAČKA gradska uprava izvijestila je da gradski Stožer civilne zaštite, prema odluci o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka, propusnice izdaje samo građanima s vitalnim obiteljskim potrebama, poput skrbi o djeci i starijima ili nabave nužnih potrepština.

U obavijesti napominju da propusnica nije potrebna za kretanje naseljima na administrativnom području grada. Propusnice za građane koji trebaju hitnu medicinsku skrb izdaju liječnici obiteljske medicine, a za zaposlene koji putuju na posao njihovi poslodavci.

Akcije darivanja krvi, biskup Košić poziva na pomoć Zagrebu

Gradsko poduzeće Gospodarenje otpadom odgađa za 6. travnja najavljenu prvu ovogodišnju akciju odvoza krupnog otpada i granja, a tvrtka Komunalac obustavila je naplatu parkiranja na području grada.

Zavod za transfuzijsku medicinu Zagreb i Gradsko društvo Crvenog križa Sisak bez obzira na epidemiju danas i sutra održavaju najavljene akcije darivanja krvi, kako bi se osigurale neophodne zalihe.

Akcija će se, uz sve mjere zaštite, održavati u restoranu Trattorija na Željezničkom kolodvoru - danas do 12, a sutra od 10 do 18 sati.

Nakon niza potresa koji su pogodili Zagreb te oštetili Katedralu i druge crkve sisački biskup Vlado Košić pozvao je vjernike, župe i poslovne subjekte da se uključe u akciju "Za Zagrebačku biskupiju" te novac uplate na račun HR0623600001102123574.

Pročitajte više