Sisak: Nikolić i Kindi podnijeli kaznene prijave zbog prijetnja

NEZAVISNI vijećnici u sisačkom Gradskom vijeću Roko Nikolić i Ivica Kindi kazneno su prijavili nepoznate osobe zbog kažnjiva djela prijetnje, rečeno je danas na konferenciji za novinare sisačko-moslavačke Policijske uprave.

"Nikolić i Kindi su prijavili da su u zadnjih mjesec, a napose zadnjih 10-ak dana, dobivali prijetnje telefonom i preko Interneta", rekao je načelnik PU-a Marijan Tomurad.

Na određenim internetskim stranicama pojavili su se letci s njihovim slikama i brojevima telefona i tekstovi neprimjerena sadržaja protiv njih dvojice, rekao je Tomurad, napomenuvši da će policija prosuditi ozbiljnost prijetnja i je li Nikoliću i Kindiju potrebna fizička zaštita.

"U ovom trenutku smatramo da nije potrebna osobna zaštita", rekao je Tomurad.

Nezavisni vijećnici Nikolić i Kindi bivši su vijećnici SDP-a koje je stranka isključila iz članstva kad su svojim glasovima omogućili smjenu gradske vlasti.

Kindi je danas u Gradskoj vijećnici pri primopredaji vlasti izjavio da je "zatražio i dobio osobnu policijsku zaštitu".

Rekao je da zna "čiji su jurišnici na više mjesta u Sisku postavili plakate s njihovim fotografijama, njihovim imenima i tekstom: Građani Siska, ovo su ljudi koji su vas prodali, vaše nade i povjerenje".

Pročitajte više