Sisak: Uhićena trojica s više od 35 kg marihuane

DVOJICA državljana Bosne i Hercegovine s područja Velike Kladuše, u dobi od 22 i 24 godine, te jedan državljanin Republike Hrvatske i BiH s riječkog područja, u dobi od 32 godine, uhićeni su jučer u 13,20 sati u Mošćenici kod Petrinje i u Sisku s 35 kilograma i 496 grama opojne droge marihuane, izvijestila je danas sisačkomoslavačka Policijska uprava.

Sisačka policija privela je danas oko 12 sati trojicu uhićenika, te ih je predala istražnome sucu Županijskog suda u Sisku i protiv njih podnijela kaznenu prijavu zbog zloporabe opojnih droga, rečeno je na izvanrednoj konferenciji za novinstvo u Policijskoj upravi.

Načelnik Policijske uprave Marijan Belošević rekao je kako je dosadašnjom kriminalističkom obradom utvrđeno da je otkrivena droga u Hrvatsku stigla iz BiH i da na tržištu vrijedi 13.500 eura. Droga je, dodao je, bila pakirana u 35 paketa. Pregledom uhićenih muškaraca i dvaju vozila kojima su se koristili policija je pronašla 27 novčanica od 500 eura, dobivenih od prodaje droge, te dva mobilna uređaja, a vozila im je privremeno oduzela.

Belošević je istaknuo da su trojica muškaraca uhićena zahvaljujući višemjesečnoj suradnji Odjela kriminalističke policije sisačko-moslavačke Policijske uprave i njegova Odsjeka kriminaliteta droga s Odjelom kriminaliteta droga MUP-a Republike Hrvatske. Kriminalistička obrada tog slučaja nastavlja se u suradnji s Interpolom iz Sarajeva. Zapljena nije slučajna, nego je rezultat dužeg uspješnog rada, istaknuo je Belošević.

Voditelj Odsjeka kriminaliteta droga sisačko-moslavačke Policijske uprave Mate Vukoja iznio je više pojedinosti o uhićenju trojice počinitelja. Dvojica su u noći 17. travnja, između 01 i 03 sata, drogu iz BiH preko državne granice, izvan graničnog prijelaza, na rukama prenijeli na glinsko područje. Drogu su skrili na području Gline, te 17. travnja ujutro, zajedno s trećim muškarcem, preko graničnog prijelaza legalno ušli u Hrvatsku u dva vozila. Drogu su utovarili u jedan osobni automobil kojim su se koristili i krenuli su prema Sisku, rekao je Vukoja.

Uhićeni su na dvama mjestima - u Mošćenici kod Petrinje i na parkiralištu ispred "Kauflanda" na Zagrebačkoj cesti u Sisku.

Uhićenici nisu bili naoružani, ali su pri uhićenju pružili manji fizički otpor. Policija je pri uhićenju 22-godišnjaka uporabila silu, ali nitko nije ozlijeđen. Riječ je o zakonski opravdanoj uporabi sile, zaključio je načelnik Ureda načelnika Policijske uprave Petar Mašić. Nijedan od trojice uhićenika dosad nije kažnjavan zbog takvih djela u Hrvatskoj.

Novinarima je na konferenciji za novinstvo predočena zaplijenjena opojna droga, novac pronađen kod uhićenika, te dva mobilna uređaja kojima su se koristili.

Pročitajte više