Šišljagić: Sprema se izborna prijevara stoljeća

"IZBORNO povjerenstvo kao članove biračkih odbora imenovalo je gotovo isključivo članove HSP-a i HDZ-a!", stoji u priopćenju HDSSB-a kojeg potpisuje predsjednik te stranke Vladimir Šišljagić, a u kojem se upozorava da se za lokalne izbore u Osijeku sprema "prijevara stoljeća".

Naime, HDSSB podsjeća kako članove biračkih odbora, a sukladno propisima, imenuju političke stranke koje su participirale u Gradskom vijeću, te su tako HDSSB, HSU i HSLS dostavile popis od 222 člana koje je, smatra Šišljagić, Gradsko izborno povjerenstvo trebalo samo imenovati.

"Umjesto toga, skinuli su pola naših članova i na ta mjesta imenovali su ljude koji s ovim strankama nemaju ama baš nikakve veze", smatra Šišljagić.
 

HDSSB je za tu "izbornu prijevaru" optužilo povjerenicu Vlade RH za Grad Osijek Danijelu Lovaković, koja je prema mišljenju "glavaševaca" u očitoj sprezi s "prestrašenim i unezvijerenim Antom Đapićem i HDZ-om".
 
"Podnijeli smo prigovor Županijskom izbornom povjerenstvu i očekujemo promptnu reakciju. U protivnom ćemo smatrati da se nedjeljne izbore svjesno pokušava lažirati od strane onih koji su svjesni da HDSSB ne mogu nikako drugačije zaustaviti, no prijevarom", zaključuje Šišljagić na kraju.

I.Ć.
Foto:

Pročitajte više