Sjećate se ceste koja se urušila nakon potresa na Aljasci? Već je popravljena

Screenshot: YouTube

ALJASKU je prošlog tjedna pogodio snažan potres, magnitude 7 stupnjeva po Richteru, koji je uzrokovao velika infrastrukturna oštećenja.

Upravo se zato Facebookom proširila objava u kojoj je stranica Alaska Tour & Travel objavila fotografije netom nakon potresa, ali one snimljene samo pet dana poslije. 

Cesta popravljena za pet dana

U objavi se vidi šteta koja je nastala na lokalnoj cesti odmah nakon potresa. Cesta je popucala i urušila se, ali već pet dana kasnije snimljena je fotografija na kojoj se vidi da je cijela šteta popravljena, javlja CNN.

Federalna vlada je tijekom vikenda odobrila pet milijuna dolara za žurne popravke štete.

Iako je ova cesta popravljena, preostaje još puno posla na Aljasci. Vlasti su zasad registrirale 50 oštećenja na državnim infrastrukturama koje treba popraviti, a traže ih i dalje.

Popravci počeli dan nakon potresa

Vladin odjel za transport i javna postrojenja počeo je raditi na popravcima infrastrukture dan iza potresa budući da su u njemu oštećene ceste kojima u Aljasku stiže najveći dio prehrambenih namirnica i ostalih potrepština.

I dalje pretražuju područje kako bi vidjeli ima li još mjesta na kojima treba vršiti popravke, a kako su sami objavili na Twitteru, u međuvremenu poručuju građanima da sve fotografije snimaju sa sigurne udaljenosti. "Podrhtavanja mogu pomjeriti odlomljene dijelove, a selfie nije vrijedan ozljede", poručuju.

"Stavljamo zavoje na ovu štetu kako bi se ljudi i roba mogli nastaviti kretati našim cestama. Poslije ćemo se vratiti i sve ispraviti. Posao koji smo napravili je 100 % nevjerojatan, čudesan i impresivan. Ali ne radi se o čudu, zapravo je uloženo puno truda", rekli su na Twitteru.

 

Pročitajte više