Sjećate se mladića koji je mlatio starca u Puli? Božinović se slikao s njim

Foto: Facebook/Screenshot: Nadzorne kamere

POTPREDSJEDNIK vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović jučer se fotografirao s Matejem Bjekićem, jednim od trojice napadača na Evelina Valea (70), umirovljenika iz Pule koji je prošlog ljeta brutalno pretučen dok je čuvao kafić.

Matej Bjekić je kao drugookrivljeni napadač na Valea, u listopadu 2019. osuđen na godinu dana zatvora, što mu je zamijenjeno radom za opće dobro na slobodi po sistemu dva sata rada za dan zatvora.

>>Trojica divljaka napala umirovljenika u Puli. Sve je snimljeno

Bjekić, koji je iz Petrinje, jučer se fotografirao s ministrom Božinovićem za vrijeme obilježavanja Dana Sisačko-moslavačke županije i fotografiju objavio na svom Facebook profilu.

Zvali smo Božinovića, zasad nema odgovora

Kontaktirali smo ministra Božinovića i zamolili ga za komentar na činjenicu da se fotografirao s jednim od osuđenih napadača na umirovljenika iz Pule. Odgovor ćemo objaviti kad ga dobijemo.

Što su Bjekić i ostali napravili umirovljeniku?

Podsjetimo kako su Evelina Valea, umirovljenika iz Pule, u srpnju 2019. pretukla trojica mladića, jedan maloljetnik i dvojica u dobi 24 i 25 godina, dok je čuvao inventar kafića Old City bar.

Vlasnik kafića Ron Biteri za Index je prošlo ljeto ispričao kako su trojica mladića u dobi do 25 godina 21. srpnja ujutro u šest sati došli do kafića gdje su se nalazile hrvatska i istarska zastava, koje su tamo ostale od prethodnog ljeta kad je bilo Svjetsko nogometno prvenstvo. Počeli su čupati zastave, no umirovljenik Evelin Vale, koji je čuvao terasu, rekao im je da odu i da ne uništavaju inventar. Potom su mladići verbalno napali Valea da bi potom napustili terasu kafića.

Nakon što su otišli, Vale je zaspao na terasi, a potom su se ti isti mladići vratili s maskama na licu te počeli tući nesretnog čovjeka dok je još spavao. Udarali su ga palicama i gađali stolicom. Napadnuti čovjek je počeo trčati u pravcu pošte gdje su ga uhvatili i nastavili tući. Nadzorne snimke uhvatile su napadače na djelu.

Umirovljeniku slomljena tri rebra, ruka, natečen bubreg...

Evelin Vale je završio u bolnici na odjelu traumatologije s težim ozljedama - slomljena su mu tri rebra, na sljepoočnici je imao kvrgu, bio mu je natečen bubreg te mu je bila slomljena ruka.

Ubrzo se doznalo da je jedan od trojice divljaka koji ga je pretukao, pripadnik Hrvatske vojske Robert Bitunjac iz Petrinje. On je prvookrivljeni napadač i pripadnik elitne postrojbe Tigrovi, a u listopadu je osuđen na godinu i osam mjeseci zatvora, od čega će u zatvor 10 mjeseci, a drugih 10 odslužit će uvjetno uz tri godine roka kušnje.

Drugookrivljeni napadač je njegov prijatelj Matej Bjekić (24) iz Petrinje koji je, kako smo već napisali, dobio godinu dana zatvora, što mu je zamijenjeno radom za opće dobro na slobodi po sistemu dva sata rada za dan zatvora. Trećeokrivljeni maloljetnik dobio je odgojnu mjeru pojačane brige i nadzora.

Dakle, Bjekić, koji je izbjegao zatvor iako je brutalno tukao umirovljenika u Puli zajedno sa svojim prijateljima, sad uživa na slobodi i ponosno objavljuje fotografiju s ministrom Božinovićem.

Pročitajte više