Sjedinjene Države zbog prijetnji zatvorile četiri veleposlanstva

SJEDINJENE Američke Države u srijedu su zbog prijetnji i demonstracija protiv američkih interesa privremeno zatvorile svoja veleposlanstva u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Saudijskoj Arabiji, Bahreinu i Mauriciusu, objavilo je američko Ministarstvo vanjskih poslova.

Zatvaranje veleposlonstava uslijedilo je dan nakon što je američka Vlada upozorila svoje građane izvan zemlje na povećanu prijetnju terorističkih napada protiv Amerikanaca i američkih interesa, a nakon što je Izrael ubio osnivača i duhovnog čelnika Hamasa šeika Ahmeda Yassina.

Veleposlanstvo u Abu Dhabiju i glavni konzulat u Dubaiju privremeno su zatvoreni u srijedu zbog određene prijetnje veleposlanstvu u Abu Dhabiju.

U Saudijskoj Arabiji veleposlanstvo je zatvoreno za javnost za manje od sat vremena nakon što je stigla dojava o eksplozivnoj napravi postavljenoj u glavnom gradu Riyadhu, dok je veleposlanstvo u Bahreinu zatvoreno zbog studentskih prosvjeda protiv ubojstva šeika Ahmeda Yassina.

Veleposlanstvo u Mauriciusu, otoku na afričkoj obali, zatvoreno je pak kao reakcija na izravnu prijetnju veleposlanstvu, rekao je glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova.

Pročitajte više