Sjeverna Koreja: Ako nas Amerikanci napadnu, smrvit ćemo ih

SJEDINJENE DRŽAVE će doživjeti "tužan poraz" ako se usude napasti Sjevernu Koreju, upozorio je u subotu sjevernokorejski režim pred 50. obljetnicu završetka Korejskog rata (1950.-53.), koja se obilježava u nedjelju.

Zapovjednik glavnog stožera sjevernokorejske vojske Kim Yong-Chun rekao je kako su vojska i narod Sjeverne Koreje kadri odbaciti svaki američki napad, bilo da se radi o "udaru kirurškog tipa" ili o "preventivnom nuklearnom udaru", javila je sjevernokorejska agencija KCNA.

"Ako se ratoborna skupina u Americi i njezini sljedbenici usude pokrenuti rat unatoč našim upozorenjima, smrvit ćemo ih bez milosti ... i doživjet će mnogo teži poraz od onoga koji su doživjeli tijekom Korejskog rata", rekao je Kim Yong-Chun.

Sjeverna Koreja 50. obljetnicu završetka Korejskog rata slavi kao svoju pobjedu "u ratu za oslobođenje majke domovine".

Najnovija kriza na Korejskom poluotoku počela je u listopadu prošle godine kada je Sjeverna Koreja priznala da provodi program izgradnje nuklearnog oružja. U zamjenu za odricanje od nuklearnog oružja Sjeverna Koreja zahtjeva među ostalim formalno obvezivanje Sjedinjenih Država da je neće napasti.

Pročitajte više