Sjeverna Koreja odbija američku hranu

SJEVERNA KOREJA odbila je primiti američku humanitarnu pomoć u hrani te zamolila pet humanitarnih organizacija da do kraja ožujka napuste zemlju.

Prošle godine je UN tvrdio da čak devet milijuna ljudi u tom bastionu komunizma ima potrebu za humanitarnom pomoći u hrani. Blokada primanja humanitarne pomoći došla je u trenutku kada Sjeverna Koreja planira lansirati satelit za koji se sumnja da služi za testiranje tehnologija koja bi se koristila u vojne svrhe, pišu svjetski mediji.

Sedam milijuna Koreanaca neće dobiti hranu koja im treba

Povećanje tenzija između te zemlje i Zapada dolazi i zbog zatvaranja granice s Južnom Korejom zbog čega je ostalo "zarobljeno" 400 radnika iz Južne Koreje. Glasnogovornik jedne od humanitarnih organizacija Joy Portella rekao je kako sjevernokorejske vlasti nisu navele razloge zbog koji trebaju napustiti zemlju.

Direktori ovih humanitarnih organizacija tvrde kako se Koreanci još uvijek suočavaju s nestašicom hrane te im je ovakva pomoć itekako potrebna. U ponedjeljak su iz UN-a poručili kako oko sedam milijuna Koreanaca nije primilo hranu koja im treba.

I.Kri.
Foto: AFP

Pročitajte više