Nove napetosti: Sjeverna Koreja ispalila krstareće projektile, tvrdi Seul

Foto: EPA

Sjeverna Koreja ispalila je više krstarećih projektila prema moru u blizini svoje zapadne obale, objavila je jutros Južna Koreja, što je posljednji znak pojačanih napetosti na Korejskom poluotoku, javlja Reuters.

Projektili su ispaljeni oko 7 sati ujutro, a lansiranje su pratile južnokorejske i američke obavještajne službe.

Ispaljivanje za vrijeme vježbe juožnokorejske vojske

Posljednje ispaljivanje projektila od strane Pjongjanga dogodilo se u trenutku kada je specijalna ratna jedinica južnokorejske mornarice sudjelovala u obuci duž istočne obale u provinciji Gangwon, koja graniči sa Sjevernom Korejom.

Obuka je bila usmjerena na jačanje operativne spremnosti nakon nedavne topničke paljbe Sjeverne Koreje u blizini sporne pomorske granice i testiranja oružja, objavio je južnokorejski javni servis.

Pjongjang je priopćio da je ranije ovog mjeseca testirao hipersoničnu raketu srednjeg dometa na kruto gorivo, u potezu koji su osudile Sjedinjene Države, Južna Koreja i Japan.

Izolirani Sjever također je srušio veliki spomenik u svom glavnom gradu koji je simbolizirao cilj pomirenja s Južnom Korejom po nalogu vođe Kim Jong Una, koji je prošlog tjedna rivala nazvao "primarnim neprijateljem" i rekao da ujedinjenje više nije moguće.

Pročitajte više