Sjeverna Koreja: "SAD se moli za nuklearni rat"

Screenshot: YouTube
 
SJEVERNA KOREJA je nakon nove vojne vježbe SAD-a i Južne Koreje izjavila da "SAD gura regiju u nuklearni rat".
 
Napetosti na Korejskom otoku porasle su tijekom vikenda kada je SAD poslao bombardere kako bi se pridružili vojnoj vježbi sa Sjevernom Korejom.
 
Sjeverna Koreja je u nedjelju objavila izjavu u kojoj je novu vježbu nazvala "ozbiljnom provokacijom koja gura regiju na rub nuklearnog rata".
 
"SAD će snositi punu odgovornost zbog svoje opsesije nuklearnim ratom"
 
CNN je u ponedjeljak objavio novu izjavu sjevernokorejskog ministarstva vanjskih poslova: "Predsjednik Trump i njegova administracija mole se za nuklearni rat u ekstremno opasnoj nuklearnoj igri".
 
U izjavi također stoji da, ako dođe do sukoba, "SAD će snositi punu odgovornost zbog svoje opsesije nuklearnim ratom".
 
SAD i Južna Koreja u ponedjeljak su započele svoje najveće zajedničke zračne vojne vježbe u povijesti, nazvane Vigilant Ace. Oko 230 vojnih zrakoplova i 12 000 američkih članova osoblja sudjelovat će tjedan dana u vježbi, a čiji je cilj prema SAD-u "poboljšanje borbene učinkovitosti". Sjeverna Koreja ih smatra "vježbama za invaziju" na svoju državu.
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Sjevernu Koreju, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Sjeverna Koreja. 
Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje

Pročitajte više