Sjeverna Koreja uvjerena u pobjedu u mogućem nuklearnom ratu

SJEVERNOKOREJSKI državni radio objavio je u ponedjeljak ujutro da će ta komunistička država sigurno pobijediti u eventualnom nuklearnom ratu protiv Sjedinjenih Država i to zahvaljujući sjevernokorejskom političkom sustavu koji se znatno oslanja na vojsku.

´Pobjeda u nuklearnom sukobu bit će naša i crvena zastava naše vojske vijorit će još više´, rečeno je na radiju, a prenosi južnokorejska agencija Yonhap.

´Naša je pobjeda sigurna, a budućnost još svjetlija´, dodaje sjevernokorejski radio hvaleći dominaciju vojske u toj zemlji. Sjevernokorejska narodna armija s milijun vojnika peta je svjetska vojna sila.

Kriza oko sjevernokorejskoga nuklearnog programa traje od listopada kad je prema tvrdnjama Washingtona Pjongjang priznao da obnavlja nuklearni program obogaćivanja urana, čime krši međunarodne sporazume.

Poslije toga Sjeverna je Koreja protjerala inspektore Ujedinjenih naroda, povukla se iz sporazuma o neširenju nuklearnog oružja i objavila da nastavlja s radom i njezin nuklearni reaktor koji može proizvesti plutonij za bombe.

Pročitajte više