Skandal u makarskoj policiji, pojavila se i snimka: "Pušila je šefu da je stavi na radno mjesto"

Foto: Facebook

NASTAVLJA se pobuna dijela makarskih policajaca protiv pomoćnika načelnika postaje za temeljnu policiju Stipe Žige. Već su ga prijavili da ih tjera da rade preko svake razumne granice i da je povrijedio odredbe Kolektivnog ugovora jer nije omogućio predviđeni odmor, a sada ga terete i za seksističko ponašanje.

Novoj predstavci priložen je i CD sa snimljenom inkriminirajućom izjavom u trajanju od sedam sekundi. Osim vrha MUP-a, dokumentacija je poslana i udrugama civilnog društva te dijelu medija. 

Šok u makarskoj policiji

U predstavci se navodi da je Žigo poznat po seksističkim izjavama prema kolegicama te da ih promatra kao građanke drugog reda. Tvrde da je ispred više kolega u operativnom dežurstvu PP Makarska ogovarao bivšeg šefa i kolegicu koristeći vulgarne riječi: "Pušila mu je kurac dok je bio šef da bi je stavio na radno misto."

Policajci, koji su prijavili Žigu, šokirani su njegovim vokabularom. U predstavci navode da je riječ o normalnim ljudima, profesionalcima koji su teško oklevetani.

Unutarnja kontrola već je dolazila zbog Žige u Makarsku. Dosad nisu utvrdili povrede navedene u prvoj predstavci. Sada će, očigledno, morati još jedanput otići na jug i ispitati navode i druge predstavke.

Pročitajte više