Skandal u Saboru: Tajnica prevarila 17 kolega

SNJEŽANA DRGESTIN, tajnica saborskog Odbora za Ustav, poslovnik i politički sustav, prevarila je čak 17 kolega posla, koji su joj bili jamci za kredite ukupne vrijednosti od gotovo 100 000 eura, otkrio je Večernji list.

Informaciju je novinarima Večernjeg lista javio jedan od jamaca, koji je od straha za posao ipak želio ostati anoniman.

Bivša tajnica Vlatka Pavletića, Snježana Drgestin, u posljednjih je pet godina digla čak 17 kredita, za koje su joj jamci bili kolege s posla. Krediti su dignuti u devet različitih banaka, a Drgestin kredite ne otplaćuje. Iako joj plaća iznosi oko 3000 kuna, Drgestin je dignula kredite ukupne vrijednosti od gotovo 100 000 eura.

Banke još uvijek nisu počele uzimati novac jamcima, jer svi imaju vlastite kredite, pa im je određena administrativna zabrana isplate kako im cijeli prihod ne bi otišao na isplatu tuđeg kredita. Da stvar bude još zanimljivija, nitko od jamaca nije znao da je Dregestin digla još 16 kredita pored njegovog.

"Šokiralo me kad su me iz računovodstva obavijestili o administrativnoj zabrani, a tako je bilo i s ostalima. Kad smo se počeli raspitivati i razgovarati jedni s drugima, shvatili smo da smo prevareni. Nas nekoliko je protiv S. Drgestin pokrenulo i tužbu." – izjavila je jedna od prevarenih djelatnica Sabora, pa dodala: "Nije mi samo jasno kako je uspjela dobiti potvrde o nezaduženosti iz našeg računovodstva jer ima plaću od 3300 kuna, a uspjela je podići kredite ukupne vrijednosti 100 tisuća eura."

Snježana Drgestin nalazi se na bolovanju, a novinari "Večernjeg" nisu uspjeli doći do nje.

Pročitajte više