Škare Ožbolt: Pritisci na Hrvatsku mogli bi biti sve veći

HRVATSKA ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt kazala je u ponedjeljak navečer da je izvješće glavne haške tužiteljice Carle del Ponte pred Vijećem EU-a u Luxembourgu bilo očekivano, dodavši da bi pritisci na Hrvatsku glede slučaja odbjeglog generala Ante Gotovine mogli biti sve veći i veći.

"Za očekivati je da pritisci, kada je riječ o slučaju Gotovina, budu sve veći i veći", kazala je Škare Ožbolt u izjavi za Hrvatsku televiziju.

"Slučaj Gotovina je jedino preostalo otvoreno pitanje u suradnji Hrvatske s Haškim sudom. Kroz ovo izvješće Carle del Ponte poziva se Hrvatsku da poduzme maksimalne napore kako bi se slučaj Gotovina priveo kraju", dodala je hrvatska ministrica.

Carla del Ponte u ponedjeljak je na konferenciji za novinare u Luxembourgu, održanoj nakon što je Vijeću EU-a podnijela izvješće o suradnji zemalja bivše Jugoslavije s Haškim sudom (ICTY), izrazila uvjerenje da će hrvatske vlasti do kraja studenoga locirati odbjeglog generala Antu Gotovinu te izrazila "veliko razočaranje" što on nije uhićen još prije ljeta.

Pročitajte više