Škare-Ožbolt na izbornoj skupštini zagrebačkog DC-a o haškim optužnicama

MINISTRICA pravosuđa i predsjednica Demokratskog centra (DC) Vesna Škare-Ožbolt na današnjoj izbornoj skupštini zagrebačkog DC-a izjavila je da je potrebno oboriti sve neprihvatljive sadržaje haških optužnica koje Hrvatsku proglašavaju kao zemlju nastalu na zločinu.

Ocijenila je da se suradnja sa Haškim sudom odvija dobro i da će se ove godine razriješiti svi problemi s tim sudom.

"Haški će sud pisati povijest na prostorima Jugoistočne Europe i da ne bi pisao krivu povijest, treba reći što se dogodilo", kazala je.

Ponovila je da se DC u saborskom Odboru za vanjsku politiku zauzima za stvaranje međunarodne ekspertne skupine raznih profesija koji su bili svjedoci svega što se događalo u Hrvatskoj i na prostorima bivše Jugoslavije.

Predsjednica DC-a je uvjerena da će Hrvatska dobiti pozitivno mišljenje o kandidaturi za Europsku uniju jer, kako je rekla, Hrvatsku treba nagraditi za sve ono što je do sada napravila. Moramo biti svjesni da smo u ratu pobjedili, a da u miru moramo uspjeti, poručila je Škare-Ožbolt.

"Ako je DC u Zagrebu spavao poput Trnoružice, onda je vrijeme da se on probudi i da se aktivnije vrati u politiku", kazala je Škare-Ožbolt izaslanicima skupštine, govoreći o potrebi da stranka zadobije povjerenje građana Zagreba. Kao zadatak novog vodstva zagrebačkog DC-a navela je povratak te stranke u Gradsku skupštinu.

Za predsjednika zagrebačkog DC-a izabran je Slavko Šelendić, a njegovom zamjenicom Danijela Jovanović.

Pročitajte više