Skinuo pečat sa stana u Zagrebu i pijan u njemu zaspao. Tamo našli i mrtvaca

Ilustracija: PIXSELL/Dalibor Urukalovic

Zagrebački Općinski kazneni sud podigao je optužnicu protiv Zagrepčanina (55) koji je 2022. godine na Trešnjevci skinuo službeni pečat MUP-a s vrata stana u kojem je stanovao muškarac koji je preminuo. 

Kako se navodi u optužnici, pečat je stavljen zbog smrti vlasnika koji je umro dan ranije nego je ovaj ušao i pijan zaspao u stanu. U optužnici piše da je najvjerojatniji uzrok smrti korona. 

Time što je skinuo službeni pečat s vrata stana počinio je kazneno djelo protiv javnog reda. U optužnici se traži da ga se proglasi krivim te da mu se izrekne uvjetna kazna od pet mjeseci zatvora, kao i plaćanje troškova suđenja od oko 40 eura. 

55-godišnjak protiv kojeg je podignuta optužnica odlikovan je Spomenicom Domovinskog rata, a već je ranije osuđivan zbog nanošenja teške tjelesne ozljede i prevare, za što je izdržavao jednogodišnju kaznu.

Cijeli dan proveo po kafićima na Trešnjevci i kod Cibone

Osuđivani branitelj u obrani je objasnio da je te noći u 2022. godini završio noćnu smjenu u domu za starije, gdje radio kao njegovatelj, te otišao na piće s prijateljima.

"Cijeli dan proveo je po kafićima na Trešnjevci i kod Cibone. U sporni stan je došao navečer, gurnuo je ključ u bravu, a koji mu je prethodno dao pokojni vlasnik stana dok je još bio živ jer ga je redovito obilazio, a i skupa su stanovali dvije godine. S obzirom na to da je bio pijan toga dana, nije ni znao gdje je ni kako je došao na navedenu adresu. 

S obzirom na to da je bio mrak u hodniku, nije vidio natpis 'Stop!Policija', ali osjetio je špagicu, međutim nije se na nju obazirao, ušao je u stan i legao. Sutradan su ga probudili policijski službenici. Imao je dva ključa od stana, svoj i pokojnikov, a pošto je kolega preminuo dan prije, njegov ključ uzela je policija", navodi se u policiji. 

Susjeda vidjela da nema pečata i zvala policiju

Iz policijske zabilješke kao razlog intervencije navodi se smrt vlasnika, najvjerojatnije od korone. Dolaskom policajaca na mjesto intervencije ondje su zatečeni Zagrepčanin i preminuli vlasnik stana, kojeg je zatekao kako leži u beživotnom stanju.

Policiju je nazvala susjeda koja je primijetila da je skinut službeni pečat. 

Pročitajte više