Škoro koristi Thompsona u kampanji

Foto: Facebook/ Miroslav Škoro

JEDAN je od najvećih misterija u svijetu domaće glazbe, a nakon kandidature Miroslava Škore sve je poprimilo i političku dimenziju, zašto je puklo prijateljstvo njega i kuma Thompsona.

Na početku stoljeća njih dvojica zajedno su nastupali i pjevali neke od najvećih domoljubnih hitova, poput pjesme Sude mi, no posljednjih godina je javna tajna da su njihovi odnosi narušeni.

Upravo u tom kontekstu zanimljiva je fotografija sa splitskog skupa koju je jučer objavio Miroslav Škoro na svojoj službenoj stranici.

On je, naime, objavio fotografiju jednog plakata sa skupa koji je napravio netko od simpatizera.

"Škoro će uključiti isključeni razglas", piše na plakatu, a tu su i dvije fotografije. Na jednoj je Marko Perković Thompson zagrljen s Lukom Modrićem.

Riječ je situaciji s dočeka reprezentativaca prošle godine u Zagrebu kad je nastupao Marko Perković Thompson, da bi u jednom trenutku za vrijeme njegovog nastupa nestalo glazbe. Među desničarima se tjednima kasnije pričalo o namjernoj i planiranoj sabotaži, a netko je to, očito, smatrao važnim problemom s kojim se budući predsjednik mora pozabaviti.

"Poruka iz Splita: Ovo je nezaustavljivo! Narod je odlučio, a Bog nam pomaže!", napisao je Škoro na službenim stranicama. Nigdje, istina, ne spominje Thompsona, ali na slici se jasno vidi Marko Perković, a poruka s plakata se, na kraju krajeva, referira na događaj kojemu je u središtu upravo Thompson.

Thompson nije baš komentirao kampanju

Thompson se do sada nije previše miješao u kampanju.

Zanimljiv je bio detalj iz kolovoza ove godine kad su Thompson i Škoro za obljetnicu Oluje imali nastup u isto vrijeme, na svega nekoliko desetaka kilometara razlike. Škoro je nastupao u Trilju, a Thompson je svoj nastup, ugovoren u zadnji čas, imao u Splitu.

Nešto ranije, za vrijeme Hoda za život na kojem je Thompson nastupao on je kratko komentirao tada još uvijek moguću Škorinu kandidaturu.

“Joj… Ne znam hoće li on ići ni što se događa, nisam baš informiran. Ne znam, ne znam o čemu se radi, volio bih malo to sve… Preozbiljna je stvar politika i bavljenje politikom, ali vidjet ćemo što se događa. Čovjek mora znati gdje su mu granice, dakle svi smo mi ograničeni. Budimo ono za što imamo dara. Ja sam glazbenik i osjećam da imam poziv biti glazbenik, i po meni je to blagoslov Božji. Ne bih išao u područja u kojima se ne snalazim dobro”, rekao je Thompson tada.

Desničarski kolumnist tvrdi da je prijateljstvo puklo zbog prodaje pjesama Srbima

No, javnost nikad nije saznala točan razlog svađe.

Kolumnist Slobodne Dalmacije Ivica Šola, koji ne krije svoja desničarska uvjerenja, u studenom ove godine pisao je kako je prijateljstvo puklo kad je Škoro planirao Croatiu Records, a time i Thompsonove pjesme, prodati Srbima.

"Onda je kum Škoro, kojemu HDZ sad ne valja, i uz pomoć politike, a kako drugačije u Hrvatskoj, počeo svoj vrtoglavi materijalni i karijerni uspon. Kao i u bivšem režimu, i u neovisnoj Hrvatskoj, Škoro je išao kao kroz putar. Tako je došao i u Croatia Records. Kada je objavljeno da mutni srpski tajkun, vlasnik trash televizije Pink, kupuje Croatia Records, Thompson je tražio od kuma Škore da otkupi svoje pjesme, kako i kultna ratna budnica “Bojna Čavoglave” ne bi postala srpsko vlasništvo, televizije i tajkuna protkanih četništvom. Škoro je to odbio te de facto (i) “Čavoglave” izručio Srbima", pisao je Šola.

"Tako je Škoro izdao kuma Marka, a Marko je nakon toga prekinuo svaki kontakt s njim. Ali je Mitrović, na sreću, odustao od kupovine i Thompson je poslije uspio 'vratit’ dite materi'", pisao je Ivica Šola u studenom.

Pročitajte više