Škoro: Nisam plagirao slogan. Ja se bavim autorskim pravom, znam citirati

Foto: Facebook, udruga Grad za sve nas

MIROSLAV Škoro krajem prošlog tjedna najavio je kandidaturu za gradonačelnika Zagreba, a uskoro je izašao i slogan njegove kampanje.

Slogan je "Grad za sve nas". Praktički isti dan pojavila se informacija da u Srbiji, u Sremskoj Mitrovici, postoji udruga osnovana lani koja koristi isti slogan.

Škoro je danas kazao kako nije kopirao ničiji slogan.

"OPTUŽBE O SLOGANU SU TALENTIRANA GLUPOST ZA OBMANU JAVNOSTI

Čim sam najavio kandidaturu za Zagreb, optužili su me da sam slogan 'Grad za sve nas' ukrao udruzi građana u Sremskoj Mitrovici. No dušebrižnici koji su googlali u Srbiji, nisu googlali i na Zapadu. Zato sam se ja jučer okrenuo prema Zapadu i pronašao knjigu na njemačkom iz 2008. koja se zove Stadt für alle, ali i knjigu na talijanskom koja se zove Citta per tutti. Naši googlaju nešto u Srbiji, a ne vide da su svi slogani na neki način korišteni. Mi smatramo da je 'Grad za sve nas' dobra poruka. Nisam ukrao nikome ništa, čak sam i svoj doktorat provukao kroz nekoliko programa. Ja znam citirati, bavim se autorskim pravom i odgovorno tvrdim da je to jedna talentirana glupost za obmanu javnosti", napisao je Škoro.

OPTUŽBE O SLOGANU SU TALENTIRANA GLUPOST ZA OBMANU JAVNOSTI, OKRENIMO SE ZAPADU Čim sam najavio kandidaturu za Zagreb,...

Objavljuje Miroslav ŠkoroPonedjeljak, 8. ožujka 2021.

Pročitajte više