Škoro objavio novu potvrdu iz banke: "Još malo istine"

Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL, screenshot Facebook

MIROSLAV ŠKORO objavio je novi dokument iz banke kojim pokušava demantirati dio optužbi koje su se na njegov račun pojavile iz Domovinskog pokreta. 

Podsjetimo, Škoro je prije mjesec dana podnio ostavku na mjesto predsjednika na Domovinskog pokreta, a otada do danas je sukob u stranci eskaliralo. 

Iz stranke su Škoru i njegovu osobnu asistenticu Nikolinu Brajković optuživali za trošenje stranačkog novca. Iz neimenovanih izvora moglo se čuti i da su Škoro i Brajković peglali stranačku karticu.

Škoro je to demantirao, a sada je objavio i potvrdu iz banke. Na potvrdi koju je izdala Erste banka stoji da jedinu aktivnu karticu ima v. d. predsjednika stranke Mario Radić, s kojim je Škoro i u sukobu. Karticu je, kako se vidi na potvrdi, imao i bivši glavni tajnik Marijo Žepina koji je također u ratu sa Škorom, no kartica mu je sada više nije aktivna. Kao korisnica kartica navodi se još i Deana Leko, no ta kartica također više nije aktivna. Sve navedene kartice su debitne. 

"Još malo istine"

"I još malo istine...", napisao je Škoro uz skeniranu potvrdu iz banke. 

Kronologija zadnje etape rata u Domovinskom pokretu

Podsjetimo, intervjuu za Večernji list progovorio je o razlozima svoje ostavke, a izjavio je i da je podnio kaznene prijave protiv članova Domovinskog pokreta zbog tvrdnji da je s čela stranke odstupio zbog žene i novca. Bivši glavni tajnik stranke Darijo Žepina za N1 televiziju demantirao je Škoru.

Škoro je u intervjuu rekao da se nada da ljudi koji tvrde da je mjesto predsjednika Domovinskog pokreta napustio zbog žene i novca "imaju dokumente jer sve što je izgovoreno morat će obrazložiti Državnom odvjetništvu, Državnom uredu za reviziju, Poreznoj upravi i na sudu".

Potvrdio je da je krajem srpnja Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnio kaznene prijave protiv bivšega glavnog tajnika stranke Darija Žepine, predsjednika Nadzornog odbora Krešimira Bubala i članice Nadzornog odbora Ljiljane Vuletić. Na pitanje je li asistentica Brajković trošila stranački novac, odgovara kako ona nikad nije imala karticu Domovinskog pokreta, a za svoje stranačke kolege kaže kako ga žele oblatiti da bi preuzeli stranku koja će u sljedeće tri godine prihodovati 24 milijuna kuna. Poručuje da i dalje ostaje u politici.

Bivši glavni tajnik Domovinskog pokreta Darijo Žepina za N1 televiziju kaže da Škoro ne govori istinu i tvrdi da nikada nije dobio ovlaštenje da ima uvid u stranačke financije iako je po Statutu bio odgovoran za financije. Koristio je debitnu karticu, ali, napominje, isključivo za stranačke troškove. Je li Škoro svoju koristio i privatno, kaže da ne zna jer su jedini koji su imali uvid u financije, kaže, bili Škoro i njegova asistentica Nikolina Brajković.

"Činjenično stanje je sljedeće - u stranci nikad nije postojala niti jedna kreditna kartica za koju ja znam. Gospodin Radić, Škoro i moja malenkost imali smo debitne kartice od Domovinskog pokreta. Razlika je velika. Koliko znam, Radić nikada nije svoju ni podigao u banci. Što se tiče moje, odnosno DP-a, koju sam ja koristio, sve je vrlo transparentno, lako je utvrditi. Nikada niti jedna stavka mimo stranačkih nije plaćena tom karticom. Sve ostalo su neistine, laži i objede. Nemam druge riječi kako bih to nazvao", rekao je Žepina.

Škoro brzo odgovorio, objavio sliku za koju tvrdi da je dokaz

Škoro mu je vrlo brzo odgovorio na Facebooku.

"Kažu neki da nisu imali uvid u račun DP-a. Svaki dan su dobivali izvode.

Evo i dokaza", napisao je Škoro uz screenshot na kojem stoji da se izvještaj dnevno dostavlja i Dariju Žepini. 

Iz Domovinskog pokreta su reagirali napavši Škoru. Poručili su da je pao na ispitu, da radi štetu sam sebi i da će "poduzeti sve potrebne mjere kako bi zaštitili Domovinski pokret i osigurali normalno funkcioniranje stranačkih tijela", očito ciljajući na to da bi mogli izbaciti Škoru iz stranke. 

Ranije se oglasio i Mario Radić, vršitelj dužnosti predsjednika DP-a koji je na tu dužnost došao nakon Škorine ostavke.

Konačno, i politički tajnik Domovinskog pokreta koji je nakon Škorine neopozive ostavke preuzeo vodstvo Domovinskog pokreta Mario Radić danas se napokon oglasio nakon intervjua Miroslava Škore te kazao da ne reagira jer se "ne želi valjati u blatu".

"Šokiralo me kad sam vidio da je Škoro podnio kaznenu prijavu protiv članice Nadzornog odbora Ljiljane Vuletić s kojom je on kao predsjednik stranke dogovorio suradnju i sada kaže da ona nije mogla voditi stranačko računovodstvo i sjediti u Nadzornom odboru. Riječ je o majci bolesne djece koja je bila Ponos Hrvatske, to zaista ne mogu shvatiti", kazao je Radić za Jutarnji list. Na pitanje razmišljaju li o Škorinom isključenju iz stranke, kazao je da će o tome odlučiti stranačka tijela i to u bliskoj budućnosti.

"Ne mogu vjerovati što sve govori, a upravo je on bio predsjednik stranke. A što se s njim dogodilo, isto tako ne znam, jer zašto je on uoči samih lokalnih izbora došao na ideju o smjeni Darija Žepine kojeg je isto tako upravo on postavio za glavnog tajnika jer je ranije bio njegov vozač, to stvarno ne znam. I onda sam ja kao za Žepinu jer se nisam složio da ga u tom kritičnom trenutku smijenimo, to je sve nerazumljivo, kao i njegovo ponašanje u posljednje vrijeme", dodaje Radić.

 

Pročitajte više