Škotski ministar nabio ogroman račun na iPadu: "Sinovi su na odmoru gledali nogomet"

Foto: Profimedia

Škotski ministar Michael Matheson potvrdio je da su mu sinovi trošili mobilne podatke s iPada za gledanje nogometnih utakmica i tako nabili račun od gotovo 11.000 funti tijekom praznika. Tvrdi kako mu je supruga rekla da su im sinovi gledali nogomet tijekom odmora u Maroku tek nakon što su se prošlog tjedna pojavila medijska izvješća o ogromnom računu. 

"Prošlog četvrtka navečer, kad sam se vratio kući, supruga me obavijestila da su drugi članovi naše obitelji koristili podatke s iPada. To je bio prvi put da sam saznao kako je te podatke netko drugi koristio. Prethodno sam provjerio, ali istina je isplivala tek nakon što je ova priča bila u vijestima. Trebao sam pritisnuti jače, možda sam trebao manje vjerovati u ono što mi je rečeno", kazao je. 

"Predsjedavajući, danas moram biti vrlo jasan s vama i kolegama. Odgovornost za iPad je moja, odgovornost za korištenje podataka je moja. Zbog toga smo supruga i ja odmah donijeli odluku da parlamentu nadoknadimo pune troškove", dodao je, prenosi Sky News

Dobio podršku premijera

Tijekom ispitivanja Matheson je ispričao da iPad nisu koristila njegova djeca, nego da je bio korišten kao hotspot za omogućavanje pristupa internetu drugim uređajima. Matheson tvrdi kako je u utorak podijelio cijelu priču sa škotskim premijerom Humzom Yousafom, koji mu je dao podršku i poručio da je "stvar sada zatvorena".

Analiza upotrebe podataka između 28. prosinca 2022. i 3. siječnja 2023. pokazala je kako je Matheson znao potrošiti više od tisuću funti u jednom danu. Škotski konzervativni političar Murdo Fraser sugerirao je da bi sve moglo biti povezano s utakmicom Rangersa i Celtica. "Siguran sam da je samo slučajnost da je 2. siječnja bio Old Firm", naglasio je. 

Pojavili su se i detalji računa: 28. prosinca: 1.26 GB - 2249.17 funti, 30. prosinca: 68.70 MB - 0 funti, 31. prosinca: 505.67 MB - 20.17 funti, 2. siječnja: 710.89 MB - 1320.71 funta, 2. siječnja: 3.18 GB - 7345.69 funti, 3. siječnja: 392.66 MB - 6 funti.

Pročitajte više